Kuinka valita sopiva kamera?

Kotitalouksien yleisin kamera on nykyisin digikamera, jonka parhaimpiin puoliin kuuluu mahdollisuus tarkastella kuvaa heti sen ottamisen jälkeen. Kortille mahtuu paljon kuvamateriaalia ja huonot otokset on helppo poistaa saman tien. Kuvia voi muokata yksinkertaisilla kuvankäsittelypalveluilla, joita on netissäkin tarjolla ilmaiseksi.

Kamera käytön mukaan

Kuvaamisesta on tullut suosittua älypuhelimien kameran ja sosiaalisen median palveluiden siivittämänä. Monen kohdalla kamera unohtuu helposti laukkuun jos mukana on laadukas älypuhelin, hyvän kameran omaavalla puhelimella kuvaaminen on helppoa ja kuvien laatukin melko hyvä. Puhelimesta ne on helppo siirtää sosiaaliseen mediaan saman tien.

Tavallisen kompaktin digikameran sijaan moni kuvaamisesta edes hieman innostunut hankkii nyt digijärjestelmäkameran. Niissä kuvien laatu on parempi ja toimintojen avulla on helpompi yksilöidä erilaisia kuvaustapahtumia. Uusissa kameroissa on usein nettiyhteys, jonka avulla kuvat saa siirrettyä kameralta puhelimen tavoin nettiin. Mitä enemmin kuvaa, sen parempi kamera kannattaa hankkia. Jos kuvaaminen on enemminkin tapahtumien satunnaista ikuistamista, riittää tällöin hyvällä kameralla varustettu puhelin ja tavallinen digikamera tärkeimpiin hetkiin.

Hyvän kameran edut

Kehittyneiden kameroiden etuna ovat toiminnot, joiden avulla kuvaajan ei tarvitse itse säätää kaikkea. Kamera hakee kohteen, valitsee salaman ja säätää automaattisesti toiminnot kohdilleen. Kuvat ovat upeita ja niissä tiivistyvät värit ja kohteen kerrostumat. Tavalliset digijärjestelmäkamerat ovat kohtuuhintaisia ja ne saavat helposti innostumaan kuvaamisesta helppouden ansiosta, kuvaajan ei tarvitse opiskella kameran käytön huippu ammattilaiseksi sillä kamera hoitaa ison osan työstä.

Ammattikäyttöön tarkoitettujen kameroiden ja kaluston hinnat ovat jo eri luokkaa. Ne on tarkoitettu ammattimaiseen kuvaukseen, joka tarkoittaa usein vaativia olosuhteita, joissa kameraltakin vaaditaan kestävyyttä ja huipputuloksia. Tavalliselle kuvaajalle ne ovat melko tarpeettomia mutta ammatikseen kuvaaville välttämättömiä. Kameraa hankittaessa on syytä pohtia hinnan ja oman käytön suhdetta. Kuinka paljon kameraa käytetään ja millaisissa olosuhteissa. Ammatikseen kuvaavatkin rakentavat kalustoa yleensä ajan kanssa kun kokemus kasvaa ja kuvauskohteet muuttuvat.